Scholen krijgen tegenwoordig een groot aanbod van allerlei mogelijkheden om de onderwerpen “Gezondheid, duurzaam, maatschappelijk, welbevinden, samenwerken” in het lesaanbod te implementeren. Op dit moment wordt dit nog belangrijker omdat de onderwijsinspectie het thema Burgerschap een prominentere plek wil geven in het onderwijs. Nog een uitdaging!

Hoe zou het voor je zijn als…
Je het eens concreet en praktisch invult door een schooltuin aan te leggen? En daarmee in een klap invulling kunt geven aan alle thema’s en daarbij ook nog een blijvende herinnering meegeeft aan de schoolverlaters?

Met hulp van een expert kun jij het loslaten!
Door het uitbesteden van de praktische zaken rondom het organiseren van het gehele project, blijft er voor jou tijd over die besteed kan worden aan zaken waaraan jij je tijd wilt besteden!

De start van een schooltuin kan als volgt verlopen:

  • Begin met een kennismaking om te bespreken wat de wensen en mogelijkheden zijn.
  • Daarna laat je de leerlingen (en leerkrachten) wennen aan het thema ‘schooltuin’ met een ‘Kick-start je schooltuin’ – programma! Dit kun je door eigen leerkrachten laten doen, maar ook het inhuren van een gastdocent is mogelijk.
  • Iedereen enthousiast? Dan is het tijd voor het ‘Snoepen uit de schooltuin’ – programma!
  • Krijgt de schooltuin een vaste plek in het lesaanbod? Dan zijn; de borging, het onderhoud en de nazorg de laatste puntjes op de i.

Enthousiast geworden, maar zie je door de bomen het bos niet meer?

Laat mij je helpen, want ik ben jouw drijvende kracht achter dit project!

Aanbod van een gastdocent voor de klas

Met jouw droomscenario als leidraad en mijn ervaring komt er een strak plan op tafel waarmee jouw leerkrachten en kinderen lekker aan de slag kunnen.

Aan het einde van het traject zie jij:

De enthousiaste kinderen al voor je, die met hun handen in de aarde hun energie en creativiteit kwijt kunnen!

Een mooi resultaat bij de uitrol van de jaarplannen, omdat hier ook de thema’s Burgerschap en Duurzaamheid duidelijk en zichtbaar op de kaart staan! 

Jezelf als een trotse schooldirecteur, die met een glimlach de schooltuin laat zien als nieuwe ouders komen kennismaken, zodat het duidelijk (en zichtbaar) is dat er op jouw school tijd en aandacht is voor gezondheid en welzijn voor hun kinderen!  

[instagram-feed]