Bij de zin “Het perfecte plaatje” denk ik direct aan het programma op televisie, waarin Bekende Nederlanders hun fotografie-skills kunnen laten zien in geweldige opdrachten. Sommigen hebben er totaal nog geen feeling bij en bij anderen zie je direct dat ze op een eigen wijze de opdrachten vervullen. Soms helemaal buiten de kaders … en dat vind ik dus juist heel inspirerend!

Geen discipline

Nu ligt er bij mij ook een hele mooie spiegelreflexcamera in de kast, waar je echt ‘Magic’ mee op de foto ZOU KUNNEN ZETTEN, maar het lukt me niet …. ik kan me er niet toe zetten. Zodra ik een aflevering van ‘Het perfecte plaatje’ heb gekeken, wil ik ook direct aan de slag met de weekopdracht.
Maarja… dan is het 22.00 uur ‘s avonds (vaak donker), lonkt mijn zalige bed en heb ik de wekker alweer vroeg staan voor een nieuwe werkdag.

En hoe gek … de volgende ochtend ben ik het dan alweer vergeten! Totdat … ik een week later de volgende aflevering zit te kijken en ontdek dat andere kijkers WEL de weekopdracht hebben ingeleverd. Die ik ook HAD WILLEN DOEN!!! En dan baal ik echt weer van mijn slappe excuses en gebrek aan discipline.

Social Media

Nu zorgt de sociale media er natuurlijk voor dat er overal ‘Perfecte Plaatjes’ zijn en ik doe er ook aan mee. Op de Instagram pagina van ** MISSIE MOESTUIN ** wil ik natuurlijk ook mijn content anderen inspireert om lekker zélf te gaan moestuinieren. Dus prachtige foto’s van schitterende groenten, mooie bloemen en mijn blije gezicht (is overigens wel echt!!) plaats ik erop.

Direct wil ik melden dat alle foto’s die ik plaats van groenten en fruit, daadwerkelijk door mij gemaakt worden en dus ECHTE oogst zijn. (gewoon even snel met mijn telefoon) De mooiste pik ik eruit voor op de foto, maar alles wat er nog meer geoogst is, wordt gewoon lekker opgegeten! Ik denk dat ongeveer de helft van wat ik oogst in mijn moestuin ‘goed genoeg’ zou zijn voor verkoop in de supermarkt. De lat aan ‘schoonheid en perfectie’ ligt daar zo hoog, dat er dus ook heel veel oogst niet aan die standaard voldoet en dus een andere bestemming krijgt. Hoe jammer!
Want de smaak van je eigen oogst en de voldoening die je hebt na alle inspanningen, is het zo waard om zelf een moestuin te beginnen!

Mijn perfecte plaatjeHet perfecte plaatje met schitterende groenten uit eigen moestuin

Toen ik de foto maakte van dit schitterende bord met rucola, aalbessen, aardbeien, peultjes en radijs had ik weer een geluksmomentje; van ‘Kijk dan! Wat een prachtige kleuren!’ En het is ZOOO lekker!

Alles wat je dan dus niet ziet op de foto, maar wat er ‘achter de schermen’ wel degelijk is (ziektes en plagen, dode planten, kurkdroge grond, tig uren aan bloed, zweet, tranen en tegenvallende resultaten vanwege het weer) .. dit is natuurlijk wel de echte werkelijkheid!

Misschien toch ook tijd om deze echte werkelijkheid maar eens te posten ….! Mee eens?

[instagram-feed]