“Dit jaar deden wij mee met onze groep aan ‘Missie Moestuin’. Ik had zo mijn twijfels, want alle planten gaan bij mij tenslotte dood en ik heb werkelijk geen kaas gegeten van het zelf kweken van groente/fruit.

Door het enthousiasme en de deskundigheid van Sandy is de moestuin een succes geworden. Haar goed voorbereide lessen en het overzichtelijke lesmateriaal, zorgde ervoor dat ik de lessen kon geven en dat we verschillende groentes hebben kunnen oogsten. De verwondering van de kinderen, het samen verantwoordelijk zijn, ontdekken, maar ook proeven van de oogst waren hoogtepunten van het project.

Passend waar wij als school voor staan; Zorgzaamheid, Verbondenheid en Respect”.

docent Chantal van der Hoeff, groep 6 – Basisschool Willibrord-Miland – Bodegraven (Z-H)

“Het is een verrijking van het onderwijsaanbod. De manier van leren, door te doen en lekker buiten te zijn … dit werkt heel stimulerend en is een mooie afwisseling in het totale lesprogramma”

Ik vond het voor de kinderen en mij een fantastische ervaring. De kinderen waren zo enthousiast dat velen nu ook thuis een moestuinbak hebben!”

docent Marcel Langeveld, groep 6 – Kindcentrum Wereldweijde – Bodegraven (Z-H)

“Wat een missie heeft Sandy! Met niet aflatende energie is zij op alle fronten bezig ons, maar vooral jongeren en schoolkinderen te wijzen op het belang van ‘lekker bezig zijn met je handen in de aarde’. Dat doet zij op de sociale media, met lessen in de klas, maar vooral lekker buiten met de kinderen.

Als coördinator van de Noordertuin (moestuin) in Leerdam heb ik met haar en basisschool leerlingen in het tuinseizoen heerlijk samengewerkt. Je gunt elke school toch een moestuincoach als Sandy!

Coördinator Noordertuin Leerdam – Rene Hofmeester

In de media

Artikel KOBR “Moestuin voor scholen”

Artikel Editie Groene Hart over Meet-up Schooltuinen in samenwerking met MijnKlimaatPartij

Fragment NL Doet op BR6

Artikel in het AD Groene Hart

Filmpje van Editie Groene Hart

Film RTW – feestelijke afronding moestuinproject Bodegraven

Digitale Bodegraafse Krant – 1 juli 2023

moestuinles met het thema bodemleven
[instagram-feed]