Lessen

Workshop voor pedagogisch medewerkers!

Workshop voor pedagogisch medewerkers KOBER Kinderopvang

Op donderdag 11 april had ik – in de Week van de Schooltuin – ook nog een workshop ‘Moestuinieren voor beginners” op het programma staan voor pedagogisch medewerkers van KOBER Kinderopvang. Eigenlijk had het “Moestuinieren met kinderen” moeten zijn, maarja … what’s in the name! Vol goede moed vertrok ik richting Breda …

Het was trouwens weer een hilarische rit. Onderweg werd er namelijk weer flink gereageerd op mijn bijzondere ‘moestuin-auto’! Er bleef een tijdje een auto naast me rijden met daarin 2 jonge kerels met duimpjes omhoog. Ze bleven maar glimlachen naar me (blijkbaar vanwege de auto (neem ik aan tenminste), flink zwaaien (zelfs met een rode bandana) en er werd flink getoeterd. Altijd leuk als mensen blij worden van de bloemenpracht op het barreltje.

Aangekomen op de plaats van bestemming (KOBER Kinderopvang) had ik zelf een berichtje ontvangen van Ozzy Osborne’ , zo noemde een van de heren zich. Een blij en positief bericht, dus dat kan ook!

Afijn, ik was me ondertussen ook aan het voorbereiden op de workshop, want dit keer had ik andere deelnemers in de zaal dan normaal. Natuurlijk heb ik me vooraf geprobeerd in te leven in de deelnemers. Dat lukt me tegenwoordig goed omdat ik zelf regelmatig voor de klas sta.

Ik werd hartelijk ontvangen en tot mijn verbazing was er op deze locatie al een schooltuin! En niet zomaar eentje, maar een die ze hier met ’tegelwippen’ hebben opgezet. Hoe gemakkelijk! En, er was zelfs een mini-voedselbosje aanwezig!

Ik vond het enthousiasme van de deelnemers geweldig en heb ze met mijn workshop ‘aan’gezet tot het verder uitwerken en onderzoeken van de schooltuin plannen. Want die zijn er zeker als je een ‘groene en gezonde kinderopvang’ wilt worden. Met meer dan 150 vestigingen bij KOBER Kinderopvang, gaat mijn hart sneller kloppen. Ik realiseer me dat hier vast heel veel kinderen heel enthousiast gaan moestuinieren straks. Deze groep leerkrachten gaan vol enthousiasme de schooltuin op hun locatie opzetten. En dat ik daar (nog) indirect aan bijdraag geeft me een tevreden gevoel!

Door al het enthousiasme, de ontvangen inspiratie, de leuke interactie onderling en als afsluiting als cadeau een passende goodiebag voor de deelnemers, ging ik met een WOW-gevoel weer naar huis!

Hopelijk komen er nog meer van dit soort sessies op mijn pad! #manifesterenmanifesterenmanifesteren

[instagram-feed]