Een kort stukje over mij als moestuincoach! Want als dochter van een kruidenier (mijn vader had een supermarkt) stond een moestuin mijlenver van mijn wereldje vandaan….

We aten vaak pas tegen zevenen en vaak iets wat snel en gemakkelijk klaar te maken was; dus uit potten of blikken. Ik had werkelijk geen idee waar onze groenten en fruit echt vandaan kwamen (behalve uit de winkel van mijn vader) of hoe dit eigenlijk groeide. Ook op school is me daar nauwelijks iets over verteld. Dat ik nu mijn geluk en zaligheid juist vind in mijn moestuin (en in mijn bedrijf ** MISSIE MOESTUIN **) is dus ook best bijzonder te noemen. 

In de tekst 'over mij' beschrijft Sandy Zwaan haar achtergrond en rol als moestuincoach.

Iets meer over mij:

Ik ben geboren, opgegroeid en woon nog steeds (inmiddels 46 jaar) in Bodegraven (Zuid-Holland). Samen met Kenneth en onze zoon Rick, onze hond, 5 kwartels en een berg guppy’s ben ik geworteld in dit boerendorp. Onze moestuin (ca. 250m2) ligt niet in onze achtertuin, maar ligt net buiten het centrum. Dat is soms heel onhandig (je moet bewust plannen er naartoe te gaan) maar ook heel fijn (als ik daar ben, vergeet ik de tijd en kan niets me afleiden).

Samen hebben Kenneth en ik onze moestuin-hobby aardig verdeeld; ik maak de plannen, ben druk met voorzaaien en geef alles een plek in het jaarlijkse teeltplan. (dat dit plan niet erg nauwlettend gevolgd wordt, ligt geheel aan mij) Kenneth doet het zware werk, helpt met de verzorging en zorgt dat we ‘s avonds een gezonde (en vooral lekkere!) maaltijd aan tafel krijgen. 

Mijn expertise op het gebied van schooltuinen komt voort uit mijn praktijkervaringen uit onze moestuin en een afgeronde opleiding als Moestuincoach bij IVN natuureducatie. Daarnaast heb ik jarenlange werkervaring in het onderwijs als opleidingscoördinator. Ik weet wat er speelt in een klaslokaal (ook uit eigen ervaring als docent voor de klas). Ik begrijp dus direct wat leerkrachten en hun leerlingen nodig hebben voor een inspirerende moestuinles! 

Met mijn hulp is het op elk schoolplein mogelijk een schitterende schooltuin te organiseren! 

  • Ik laat je de mogelijkheden zien van moestuinieren en leermethoden!
  • Ik maak een duidelijke indeling van de moestuin, afgestemd op de omgeving.
  • Ik maak een jaarplanning, rekening houdend met het schoolrooster.
  • Ik lever praktische lesmaterialen aan, afgestemd op de jaarplanning. 
  • Ik ondersteun leerkrachten met coaching als vraagbaak en voor adviezen!
  • Ik schrijf artikelen voor in de schoolkrant, want ook ouders wil je natuurlijk bij de les houden! 

Kortom:

Wil je het loslaten, erop vertrouwen dat het in orde komt en de leerlingen op een andere manier ook onderwijs aanbieden? Laten we dan vooral kennismaken!

Klik en je eerste stap naar een echte ‘GEZONDE SCHOOL’ is gezet!
[instagram-feed]