Er zijn verschillende mogelijkheden om subsidie te verkrijgen!
Onderstaande informatie komt rechtstreeks van de genoemde websites af. Check altijd de linkjes voor de meest recente nieuwsberichten.

Gezonde School subsidie op Voeding

Het ondersteuningsaanbod Gezonde School is voor alle scholen (locaties) in het primair onderwijs, voorgezet onderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Stimuleringsbijdrage Lekker naar Buiten (JongLerenEten)

Aanvraagperiode 4 maart t/m 15 april 2024
Ga met de leerlingen moestuinieren of koken, ga op excursie of ontvang een deskundige of gastdocent in de klas. De bijdrage kan besteed worden aan spullen voor een moestuin of kookles of hulp bij het moestuinieren of bij een kookles.

Groenblauwe Schoolpleinen

Er zijn verschillende subsidieverstrekkers en fondsen die kunnen helpen bij het financieren van de aanleg van een groenblauw schoolplein. Voorbeelden zijn gemeentes, waterschappen en fondsen. Fonds1818, Fonds Schiedam Vlaardingen, Fonds Westland, RaboWestland Fonds en Stichting de Groot Fonds zijn voorbeelden van fondsen die een bijdrage zouden kunnen leveren aan de realisatie van jouw groenblauwe schoolplein. Kijk in het overzicht of check bij deze fondsen zelf of zij in jouw regio een bijdrage leveren. Tot slot zijn er vaak ook regionale subsidieverstrekkers of bedrijven die bereid zijn te sponsoren.

Stimuleringsregelingen per gemeente

Een aantal gemeenten in Nederland heeft regelingen om scholen te ondersteunen bij het realiseren van een gezond of groen schoolplein. Kijk in de lijst om te zien of er een stimuleringsregeling is in jouw gemeente.

IVN Natuureducatie Groene Schoolpleinenfonds

Het Prins Bernard Cultuurfonds stelt uit het IVN Natuureducatie Groene Schoolpleinenfonds in 2022, 2023 en 2024 elk jaar €25.000 beschikbaar voor projecten die het gebruik van groene schoolpleinen voor natuur- en cultuureducatie stimuleren. Komt jouw project in aanmerking voor het IVN Natuureducatie Groene Schoolpleinenfonds?

Zelf een crowdfunding opzetten!

Naast subsidie voor een groen schoolplein om aan extra financiën te komen, zijn er allerlei acties die je zelf kunt uitvoeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze opties: een sponsorloop, bakactie, verzamelen van statiegeldflessen of organiseer een markt. Een andere mogelijkheid is het starten van een crowdfundingsactie.

Crowdfunding Voor Natuur is speciaal bedoeld voor het realiseren van natuur-gerelateerde projecten. Het project moet daarom altijd een duidelijke relatie hebben met natuur, biodiversiteit, bos en landschap.

[instagram-feed]