Er zijn verschillende mogelijkheden om subsidie te verkrijgen!
Onderstaande informatie komt rechtstreeks van de genoemde websites af. Check altijd de linkjes voor de meest recente nieuwsberichten.

Rabo Coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage (voor 30 november aanvragen!)

Rabobank bestaat 125 jaar en stelt dit jaar eenmalig een extra bijdrage van € 125.000 beschikbaar voor jouw regio om te besteden aan duurzame projecten en initiatieven. Mis je de financiële middelen om de schooltuin op te starten, dan kun je daar via deze link een aanvraag voor indienen!

Gezonde School subsidie op Voeding

Het ondersteuningsaanbod Gezonde School is voor alle scholen (locaties) in het primair onderwijs, voorgezet onderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Stimuleringsbijdrage Lekker naar Buiten (JongLerenEten)

Inschrijving gesloten.
Ga met de leerlingen moestuinieren of koken, ga op excursie of ontvang een deskundige of gastdocent in de klas. De bijdrage kan besteed worden aan spullen voor een moestuin of kookles of hulp bij het moestuinieren of bij een kookles.

Groenblauwe Schoolpleinen

Er zijn verschillende subsidieverstrekkers en fondsen die kunnen helpen bij het financieren van de aanleg van een groenblauw schoolplein. Voorbeelden zijn gemeentes, waterschappen en fondsen. Fonds1818, Fonds Schiedam Vlaardingen, Fonds Westland, RaboWestland Fonds en Stichting de Groot Fonds zijn voorbeelden van fondsen die een bijdrage zouden kunnen leveren aan de realisatie van jouw groenblauwe schoolplein. Kijk in het overzicht of check bij deze fondsen zelf of zij in jouw regio een bijdrage leveren. Tot slot zijn er vaak ook regionale subsidieverstrekkers of bedrijven die bereid zijn te sponsoren.

Provincie Zuid-Holland “Groene gezonde schoolpleinen”

Inschrijving gesloten. De subsidie “Groene gezonde schoolpleinen” bekostigt acties en maatregelen om schoolpleinen natuurlijker in te richten. Dit is een onderdeel van het programma Gezond en Veilig Zuid-Holland.

In Zuid-Holland spelen en leren meer dan 300.000 kinderen op de schoolpleinen. Door ze te vergroenen bieden we direct een fijnere en gezondere plek om op te groeien en leren ze ook meer over de natuur.

Met openstelling van het nieuwe schoolplein voor de buurt, kunnen de kinderen ook na schooltijd gebruik maken van deze mooie plek.

Met de subsidie Groene gezonde schoolpleinen kunnen scholen een subsidie krijgen om hun schoolplein om te toveren tot een oase voor mens en dier.

Stimuleringsregelingen per gemeente

Een aantal gemeenten in Nederland heeft regelingen om scholen te ondersteunen bij het realiseren van een gezond of groen schoolplein. Kijk in de lijst om te zien of er een stimuleringsregeling is in jouw gemeente.

[instagram-feed]